Beviljade projekt

Projektägare: Lavendelfarmen

Limitless Park handlar om att bygga upp en trampolinpark utomhus som även ska fungera som mötesplats för ungdomarna på Söderslätt.

Det saknas ett samlingsställe för ungdomar med intresse för parkour, tricking, gymnastik, trampolinhoppning och filmning på landsbygden på Söderslätt och det finns ett behov av kreativa ställen för ungdomar på landsbygden där de kan umgås med likasinnade och utveckla sina intressen.

Denna mötesplats kommer att uppmuntra ungdomarna att dels vara fysiskt aktiva men också att vara med och planera och genomföra olika aktiviteter och event. De får en sysselsättning som både aktiverar, stimulerar och engagerar dem och detta kommer att skapa ett välbefinnande som uppstår när man mår bra och känner sig delaktig.

Lavendelfarmen har idag tre trampoliner och två till är på gång in via sponsring från två andra trampolinleverantörer. Dessa kommer att vara grunden för trampolinparken. Förra året arrangerade man South Sweden Meetup där de bästa Garden trampolinhopparna från Sverige bjöds in för att under några dagar umgås, hoppa studsmatta och göra galna tricks. Detta är en snabbt växande sport och fritidssysselsättning som ökat bland ungdomar i åldern 10-18 år som mestadels är bosatta på landsbygden.

Efter förra årets meetup föddes idén om att arrangera flera meetups, trampolinträffar och hoppläger på loven och då speciellt sommarlovet. Under hösten började man rita upp en utomhus-trampolinpark som skulle ge möjlighet för intresserad att komma och utveckla sitt hoppande eller bara chilla och umgås med likasinnade.

 

Dela: