Beviljade projekt

Skåne är Köpenhamn: Guidade dagsutflykter från Danmark till Söderslätt

Publicerades den 20 mars 2018

Projektägare: Travel Shop i Europa

Köpenhamn är södra Skandinaviens i särklass största besöksmål. Trots att Skåne ingår i Greater Copenhagen så utgör landsgränsen en barriär. I projektet ska därför turer organiseras där gästerna hämtas i Köpenhamn och får hjälp att planera vistelsen i Sverige för att lösa gränsbarriären. 

Köpenhamn är södra Skandinaviens i särklass största besöksmål. Staden har 4-5 gånger fler besökare än vad hela Skåne har (svenskar och danskar ej inräknade). Många av dessa besöker inte Sverige, och av de som gör det blir det sällan mer än en självständig promenad genom centrala Malmö. Trots att Skåne ingår i Greater Copenhagen så utgör landsgränsen en barriär. Det krävs mer informationsinhämtning, mer planering, och mer logistik att bara besöka Malmö än exempelvis Helsingör, samtidigt som Skåne även på plats är mer svårnavigerat för den osjälvständige gästen.

Vårt projekt ska lösa detta problem genom att organisera försäljning av Skåneturer till besökarna redan när de är i Danmark. Turerna ska lösa gränsbarriären genom att hämta gästerna i Köpenhamn och planera vistelsen i Sverige. Projektet ska etablera ett nytt varumärke med dansk hemsida, danska E-postadresser och (engelskspråkig) hemsida på dansk domän. Hemsidan ska endast sälja guidade dagsutflykter till Skåne och Söderslätt.

Turerna ska erbjuda olika typer av innehåll. Några turer skall vara av klassiskt sightseeingsnitt, medan andra skall vara mer upplevelseinriktade. Exempel på den senare gruppen kan inkludera cykelturer, smakturer på krogar och restauranter, rundturer på gårdar och andra besöksmål på Söderslätt, eller naturupplevelser på näset och andra lämpliga platser.

Dela: