Beviljade projekt

Projektägare: Uniform Collection AB

Uniform collection har under 40 år samlat ihop yrkesuniformer som hyrs ut till film-, tv- och teaterproduktioner. Nu vill de göra en förstudie för att undersöka möjligheten till etablering av ett museum på Söderslätt, men förhoppningen är att efter etapp 1–4 se en landsomfattande spridning och även en internationell etablering.

Bevara unik kollektion genom utställning

Syftet med projektet är att bevara Uniform Collections unika uniformssamling för kommande generationer. Man har även planer på att rita och bygga en modell av etapp 1 i projektet. Målet är att företaget ska förbereda för att göra ett museum och hitta en lämplig lokal för utställningsverksamhet. Museet ska vara öppet för allmänheten och även för de som vill göra historisk research och forskning kring ämnet.

Analog interaktivitet

Museet ska omfatta både fasta och tillfälliga utställningar som bygger på analog interaktivitet där besökarna får prova på aktiviteter som inte finns i dagens samhälle. Bland annat att ringa från en telefonkiosk eller smaka surrogatkaffe i museets café. Utställningen ska ge besökaren en känsla att gå tillbaka i tiden och uppleva olika tidsepoker.

Shop och café

Lokalen för museet ska även omfatta en shop och ett café. Cafédelen kommer även att kunna användas till fler verksamheter med rötterna på Söderslätt. Föredrag, konstutställningar och mindre kulturevenemang, men även PRO, är några av förslagen på evenemang och föreningar som skulle kunna dra fördel av lokalen och på så sätt bidra till ett ökat nätverkande på Söderslätt.

Kontaktpersoner:
Malin Kihlberg,
mail@malinkihlberg.se

Nicklas Östergren,
mail@uniformcollection.se

www.uniformcollection.se

facebook: Uniformcollections vänner

Dela: