Beviljade projekt

Lantbrukets historia på Johannamuseet – Från Oxe till Nutid

Publicerades den 23 februari 2021

Projektägare:  Intresseföreningen Johannamuseets vänner

Johannamuseet vill synliggöra lantbrukets historia och utvecklar en ny avdelning som med modern och interaktiv teknik förhöjer upplevelsen. Utställningshallen Från Oxe till Nutid berättar historien om lantbrukets utveckling.

Modern teknik

Målet med projektet är utveckla den nya avdelningen på Museet med modern teknik och appar på olika språk (svenska, engelska och tyska) som beskriver den nya avdelningen med lantbrukshistoria. Upplevelsen förstärks med hjälp av stora TV-skärmar där besökarna får följa lantbrukets utveckling.

Rik lantbrukshistoria

Skurup har haft fabriker från 1875-1990 som har tillverkat lantbruksmaskiner. Den största av dessa fabriker hade 150 anställda. I museets samlingar finns exempel på många av de olika typer av lantbruksmaskiner som är tillverkade i Skurup under denna period. Avsikten är nu att med rörliga bilder tillsammans med historiska lantbruksmaskiner och föremål synliggöra lantbrukshistorien.

Kontaktperson:
Bengt Almkvist
info@johannamuseet.se

Dela: