Beviljade projekt

Medeltida Falsterbo

Publicerades den 23 februari 2021

Projektägare:  Falsterbonäsets Museiförening

Projektet ska genomföra ett antal utgrävningar för att skapa en fördjupad kunskap och bättre historiebeskrivning om Skånemarknadens spännande medeltida historia och dess dåtida samhällsstruktur.

Skandinaviskt Pompeji

Det är ingen som har undersökt huruvida den medeltida marknadsstaden Falsterbo är ett skandinaviskt ”Pompeji” – en stad begravd under flygsand. Projektet vill med utgångspunkt från förstudien med georadar gå vidare med att göra ett antal mindre utgrävningar i form av schakt på de platser som georadarn visade på avvikelser i den annars homogena flygsanden runt Falsterbo kyrka.

Utställning av fynd

Målet med projektet är att resultatet av utgrävningarna ska ställas ut på Falsterbo Museum. Förhoppningen är att utställningen som skapas ska resultera i fler besökare på Söderslätt och därmed fler arbetstillfällen inom besöksnäringen året runt.

Kontaktperson:
Nils-Arvid Andersson
nils-arvid.andersson@vellinge.se

Dela: