Nyheter

MALMÖ-TJEJ PRISAS FÖR ARBETE MOT ANTISEMITISM

Publicerades den 17 december 2021

Mira Kelber från Malmö får årets Botildenborgs-stipendium för sitt arbete mot antisemitism.
Stipendiet är på 25.000 kr och delas ut av borgmästare Carina Nilsson.

Mira Kelber är 21 år har i flera år arbetat mot rasism, antisemitism och för ökad förståelse och vänskap. Hon arbetar med att besöka skolor och berättar om Förintelsen, hon har startat Judisk
Ungdom Malmö och på flera sätt lyfter judisk identitet och frågor i det offentliga samtalet.

– Jag möter antisemitism på flera sätt. Många i Malmö är rädda för att berätta att de är judar, men jag vill visa att det går att stå upp för sin religion och identitet, säger Mira.

Sjätte året i rad

Det är sjätte året i rad som Stiftelsen Botildenborg delar ut sitt stipendium till en ung Malmöbo som på att modigt sätt arbetar för gemenskap.

– Mira är en mycket värdig stipendiat. Hon vågar att stå upp för sig och hela den judiska gruppen i Malmö, samtidigt står hon upp för hela det öppna Malmö. Vi måste kunna visa vem vi är oavsett bakgrund, säger Stiftelsen Botildenborgs grundare Lena Friblick.

Utdelning

Stipendiet delas ut av borgmästare Carina Nilsson fredag 17 november. Prissumman är på 25.000 kr.

Motivering

”Mira Kelber tilldelas Stiftelsen Botildenborgs stipendium 2021 för sitt orädda arbete och engagemang för den judiska gruppen i Malmö.
Mira har startat Judisk ungdom, besöker skolor för att prata om rasism och antisemitism och hon medverkar på ett flertal sätt för att lyfta och belysa judiska frågor i Malmö.
På ett modigt sätt står Mira upp för sin identitet vilket är viktigt för den judiska gruppen, såväl för hela det öppna Malmö.”

www.botildenborg.se

Dela: